Fysiocare Halle

Fysiocare is de praktijk in Halle waarbij de osteopaat en kinesitherapeut hand in hand samen werken om de beste resultaten te behalen. We kiezen voor een persoonlijke aanpak en we nemen de nodige behandeltijd.
Alle therapeuten scholen zich steeds bij en specialiseren zich verder zodat we kunnen uitgroeien tot experten. We gaan dus een stapje verder, want “The symptom is never the real problem”.
Voor welke diensten kan u terecht in Halle?


Osteopathie

Zie rubriek “osteopathie” op deze website voor meer uitlegKinesitherapie – altijd op medisch voorschrift

Het behandelen van de klacht door middel van oefentherapie, manuele therapie, elektrotherapie, ultrasone, Redcord, …

– Post-operatieve revalidatie : orthopedische letsels, cardiologie, traumatische letsels…
– Hand – vinger – schouder revalidatie
– Sportrevalidatie met behulp van oefenschema’s, training en persoonlijke begeleiding
– Blessurepreventie
– Nek – en rugscholing : tips en tricks betreft uw werkhouding, oefentherapie (Mckenzie, rompstabiliteit…) en herevaluaties


Dry Needling

Met behulp van een speciale techniek brengt de fysiotherapeut naalden in de spieren aan, die daardoor snel en langdurig ontspannen. De behandeling is gericht op het uitschakelen van triggerpoints (pijnlijke punten in de spieren). Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid of stijf aan, maar dat is meestal van korte duur.


Sportscreening

Fysiocare biedt screenings aan waarbij u gestest wordt op uw kunnen / niet kunnen.
Aan de hand van FMS scoringen / krachtmetingen e.d. krijgt de therapeut een beter beeld over u en kunnen er aangepaste oefenprogramma’s worden opgemaakt.


Loopanalyse

Er worden ook loopanalyses gemaakt om een diepgaander beeld te krijgen over uw loopstijl, contactmomenten tijdens het lopen etc. Met behulp van de loopband, camera’s en Artificial Intelligence (runeasi) kan de therapeut uw verder analyseren + informeren wat beter kan, en waardoor sommige blessures wel eens durven terug keren.

Noch leeftijd, noch de aard van de klacht(en) spelen een rol. Ongeacht het niveau waarop u actief bent – recreatief of professioneel, individueel of in clubverband – we helpen u uw conditie en prestaties te verbeteren en tegelijk het risico op blessures te verminderen.


“Life is like riding a bicycle, to keep your balance you have to keep on moving”

Teamwork is nodig. Communicatie en feedback tussen therapeut, patiënt en doorverwijzende arts vormen de basis om de beste resultaten te behalen.